duminică, 17 octombrie 2010

Vitas: vocea care vindecă!

Cred că nu exagerez  numindu-l pe Vitas fenomen, în condiţiile în care muzica sa este folosită în scop terapeutic în unele clinici.
Vitas abordează o varietate de stiluri muzicale, în special operă, şi are un glas ce atinge cel mai înalt registru posibil pentru vocea umană, cel al fluierului. Apariţiile lui generează întrebări de genul "de ce vocea lui seamănă cu cea a faimoşilor cântăreţi castraţi" sau "de ce membrii orchestrei care îl acompaniază cântă cu... capetele acoperite".
Senzaţia pe care o ai atunci când îl vezi prima dată este aceea că vine din altă lume. Nu te poate lăsa indiferent, oricare gen muzical ai prefera. Impresionează uşurinţa şi simplitatea cu care atinge note parcă nepământene. Vocea lui vine de departe... S-a scris mult despre vocea lui unică, inclusiv faptul că a asigurat-o cu peste 2 milioane de dolari. Nu îi este frică de faptul că s-ar putea să-şi piardă vocea pentru că îşi petrece mult timp cu arhitectura vocii sale. În opinia lui Vitas frica nu există. Nici în Univers, nici în mediul înconjurător. Frica este mereu în interiorul nostru. Din punctul lui de vedere oa-menii generează frica. De aceea spune tuturor că este bine să nu se mai gândească la rău. Vitas nu a acordat aproape niciodată vreun interviu. Rareori vorbeşte despre viaţa sa personală. Însă, cu tot misterul ce-l învăluie, Vitas continuă să cucerească.

"Vitas... Pur şi simplu Vitas, e suficient. O planetă a Universului cu denumirea Vitas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu