luni, 20 septembrie 2010

Ai o problema cu increderea?

  
Neincrederea este, evident, opusul increderii si reprezinta lipsa sigurantei, indoiala, in final lipsa credintei. Cel mai adesea apare ca urmare a unor incidente din trecut, cand noi am decis ca oamenii ne inseala, nu ne putem baza pe ei, nu isi tin cuvantul, vor doar sa profite, etc. Cand nu ai incredere in oameni, nu ai incredere / credinta nici in Divinitate si te simti singur, izolat, frustat, nemultumit, nu stii incotro sa o iei.
Încrederea este printre cele mai preţioase lucruri pe care un om le poate avea în viaţa sa. Ba chiar mai mult, ştiţi cât de important este ca cineva să aibă încredere în tine, să creadă în tine?
  Dacă nu are nimeni încredere în tine, ba mai mult, spune că nu te-ar vedea niciodată reuşind acel lucru, deja craca ţi-a fost tăiată de sub picioare. Dacă nu va fi cineva lângă tine care să-ţi reamintească mereu cât de departe poţi ajunge, ajungi în locul în care stagnezi. Şi ce dureros poate fa ca nimeni să nu creadă în tine! Cât dureros poate fi când ai făcut un lucru din toată inima şi eşti mândru de el, dar persoanele dragi ţie nici măcar nu-l apreciază?
   Doar dacă….eşti îndeajuns de ambiţios să lupţi cu cicatricele neacceptării!
În tine crede cineva? Tu…tu pe cine ai încurajat? Tu pe cine ai ridicat? Tu în cine ai crezut? Tu câtor oameni le-ai tăiat craca de sub picioare sau câtor oameni le-ai dat noi aripi spre a zbura mai departe?? Analizează-te bine… poate că chiar din cauza ta, din cauza neîncrederii tale…un om e la pământ. 

  Neincrederea duce la dependenta,daunatoare.in general neincrederea fata de partener provine din lipsa de incredere a propriei persoane.
  După ce te-ai fript o dată, nu-ți mai vine să încerci încă o dată, oricât de apetisantă ar părea „friptura”. Eventual te apropii cu mare grijă, de frică să nu te arzi din nou, dar te retragi de îndată ce simți că e prea mare căldura. Sau folosești clești ori mănuși, desigur.

Esti dispus sa faci o schimbare la tine?
Daca vei  schimba acel ceva ce vei avea de acum inainte in viata ta?
Poate multumire, implinire, satisfactie, armonie, liniste?  Ce anume?
Crede cu putere in ceea ce iti doresti, ai rabdare cu tine si cu celalalt. Rabdare! Fii constient ca e un proces de durata. Lasa-l sa fie asa cum este si cere Universului sa fii suprins de cate lucruri extraordinare poate cealalta persoana sa iti ofere/arate. Cum ar fi sa fie asa?
Constientizea cand apar gandurile negative, lasa-le sa fie si intorce-te catre cele pozitive.


A fi de incredere este un compliment mai mare decat a fi iubit”. Adaptandu-l la acest articol as spune, a acorda increderea ta cuiva  si a avea incredere in acea persoana, este mai presus de a-l iubi.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu