joi, 23 septembrie 2010

Telepatia


"Gândul este o sfera gigantica de energie si orice gând emis rezoneaza în tot universul" scria Swami Sivananda, în cartea sa "Puterea gândului".

Puterea gândului nostru sta în capacitatea noastra de al focaliza. Ullman, un distins cercetator care a studiat relatia dintre vis si telepatie, afirma ca natura visului de a combina stari de mare activare si de disociatie si tocmai aceasta combinatie este cea care, empiric, poate sa faciliteze transferul telepatic. Apoi în colaborare cu Krippner au publicat o serie de date experimentale, care vin sa sprijine existenta transferului "extrasenzorial" al informatiei la subiectul adormit. Aceasta informatie, dupa relatarile autorilor citati, apare în visele subiectului si corespunde cu o imagine fixa care se afla în mâinile unei persoane "transmitatoare" sau a unui agent care priveste subiectul aflându-se în totala izolare de el sau chiar la mare distanta de el. informatiile telepatice cele mai puternice si usor de perceput sau de emis sunt cele emotionale. Chiar si dumneavoastra simtiti când cineva va iubeste sau va uraste, nu dupa comportament, ci pur si simplu simtiti. În vis emisferele cerebrale sunt mult mai "relaxate", deci extinse. Ele recepteaza vibratii mai fine pe masura ce sunt mai relaxate tocmai pentru ca energia lor, activitatea lor nu e focalizata doar într-un anume punct, actiune. În artele martiale cheia de a simti si anticipa adversarul consta în relaxarea interioara. Cele mai multe cazuri de telepatie în vis se întâmpla la cuplurile de îndragostiti sau persoane între care exista o legatura profunda, tocmai pentru ca telepatia consta în intensitatea gândului emis. Iar persoanele care se iubesc, de exemplu, se gândesc cu putere unul la celalalt. Visul telepatic stabileste legatura cu gândirea si sentimentele unor persoane si chiar grupuri aflate la departare.
Undele cerebreale care însotesc somnul telepatic corespund ritmurilor theta si delta. Din punct de vedere fiziologic, somnul prezinta o inhibitie la nivelul cortexului cerebral. Ariile de extindere sunt în functie de aceste ritmuri. În delta, constiinta obisnuita nu mai poate face legatura cu constientul.
Telepatia ca proces psihic este importanta, pentru ca pe ea se bazeaza atacul psihic. Ea sta la baza vindecarilor de la distanta, a contactului cu divinitatea, dar si a magiei voodoo sau hipnozei. Ea este un instrument care nu este nici bun, nici rau in sine, dar il intrebuintam, facandu-ne responsabili de efectele ei. Orice gand pe care il emitem se pastreaza in subconstientul colectiv pentru ca, la un moment dat, sa prinda viata!
S-a demonstrat experimental ca transmiterea telepatica a informatiilor nu este un fenomen de natura electromagnetica, intrucat efectul nu scade ca in cazul undelor. Telepatia se poate face pe doua cai, fie prin dimensiunea noastra, fie prin cea atemporala. In cazul primeia exista consum de energie si deci o distanta mai mare necesita o energie mai mare. in cea de a doua, prin deschiderea unei dimensiuni, se sunteaza distanta (ca si cum l-as aduce pe receptor in apropiere), consumul de energie practic nu exista si informatia se transmite instantaneu (functioneaza mai bine in cazul in care cei doi, transmitator si receptor, sunt compatibili energetic, acest lucru fiind mai frecvent la soti, altfel se pierde timp si energie prin canalele energetice).

Exista astfel mai multe niveluri energetice, iar telepatia apare intre persoane care au vibratie asemanatoare. Din punct de vedere energetic, in ceea ce priveste telepatia, puterea de emisie este data de campul de emisie corespunzator chakrei gatului, iar cea de receptie de cel corespunzator celui de-al treilea ochi. Aceasta este teoria, in realitate folosim intreg campul, cu toate formele de energie pe care le detine. Fiecare om are o energie proprie, care este data de mai multi factori, cum ar fi: alimentatia (vegetarienii au vibratia mai inalta), rugaciunea (cei care se roaga, calugarii, au vibratia mai inalta), profesia (medicii, practicantii de Reiki au o vibratie mai inalta, in timp ce boxerii, practicantii de arte martiale au vibratie mai joasa) etc.
Au existat mai multe experiente care poarta semnatura cercetatorilor rusi, prin care se demonstra capacitatea unei persoane de a concentra si transmite energie. In principiu, au pus in evidenta capacitatea encefalului de a concentra si focaliza energia disipata de materia vie. G.A. Sergheev si S.P. Saricev au demonstrat ca, sub privirea concentrata a unei femei cu abilitati paranormale – M.S. Kulaghina -, un cord de broasca (care, in mod normal, tinut in ser fiziologic, in afara influentei biofizice externe, mai functioneaza 1,5 -2 ore) a fost oprit in sapte minute. S-a incercat si pe organismul uman, pe cord, dar aparitia tahicardiei a necesitat intreruperea experimentului. Aceasta capacitate de a disipa energia unui om se poate mari chiar de pana la 1000 de ori in conditii de stres, fata de cele obisnuite. Este destul ca sa realizezi ce efect ar avea daca ar fi directionata numai impotriva unui singur om! Modificarile energetice produse de stres au fost evidentiate prin compararea electronografiilor palmei unui individ aflat mai intai in stare de calm, apoi de stres. Initial apare un contur uniform al fondului de densitate luminoasa, reprezentat de emisia de fotoni, pentru ca, in caz de stres, la nivelul falangelor, trei sa capete un fond intunecos, cu o tendinta luUn rol important in telepatie il au subpersonalitatile unui individ; ele sunt fie native (cazul geniilor care primesc ca inger pazitor un spirit deosebit, ca merit pentru o viata anterioara dedicata intr-un fel sau altul oamenilor), fie dobandite, cum ar fi cele ale meseriilor. Aceste subpersonalitati pot fi forme gandite, ceva asemanator unui program care se deruleaza sau intervine in momentul in care este nevoie de el, sau spirite care, dintr-un motiv sau altul, au primit misiunea de a avea grija de omul respectiv.

2 comentarii: